Iščete načine, kako vašim sobnim rastlinam zagotoviti dovolj hranil za zdravo rast? Za vas imamo preprost recept, ki deluje.
Vodo, ki ostane pri kuhanju testenin, krompirja, zelenjave in jajc, lahko uporabite za zalivanje sobnih rastlin, če le ni slana. Škoda bi bilo namreč vodo, ki vsebuje nekaj hranil, zliti v odtok. Odpadna voda, ki ostane pri kuhanju, bo poskrbela za bolj sijoče liste in dodala zemlji nekaj hranil, ki jih bo rastlina s pridom črpala iz nje.
Kako zalivati rastline z vodo, ki ostane pri kuhanju?
- Povprečna manjša sobna rastlina potrebuje približno za čajno žlico vode na dan, kar nanese približno pol litra na mesec. Namesto vode iz pipe, uporabite vodo, ki je ostala pri kuhanju.
- Najbolje je, če vodo po kuhanju pustite stati do naslednjega dne in jo za zalivanje tako uporabite dan po kuhanju.
- Občasno lahko rastline zalijete tako, da jih popolnoma namočite. Koreninice se bodo navlažile in priskrbele še več vode in hranil preostalim delom rastline. Če jim tedaj zagotovite obogateno vodo, ki je ostala pri kuhanju zelenjave, še toliko bolje.
Urednica portala MojPrihranek.si