Jesen in zima sta kot nalašč za peko slastnih čokoladnih sladic. Ker pa se nam včasih ne da peči pretirano zapletenih slaščic, vam predstavljamo preproste čokoladne poslastice, za katere potrebujete le nekaj sestavin. Skrivna sestavina v vseh – vroča čokolada.
1Simpl sladica iz skodelice (mug cake)
Za mug cake iz vroče čokolade boste potrebovali:
- 1/4 skodelice moke
- 2 žlici sladkorja
- 1/4 skodelice mešanice za vročo čokolado
- 1/4 čajne žličke pecilnega praška
- 1/8 čajne žličke soli
- 1/4 skodelice vroče vode
- 2 žlici rastlinskega olja
- 1/4 čajne žličke vanilijeve esence
- 1 žlico čokoladnih kapljic
Priprava:
- zmešajte moko, sladkor, mešanico za vročo čokolado, pecilni prašek in sol;
- dodajte vročo vodo, olje in vanilijevo esenco. Vse skupaj zmešajte, da dobite gladko zmes;
- mešanico zlijte v skodelice in na vrh potresite čokoladne kapljice;
- v mikrovalni pečici grejte 1 minuto, potem z zobotrebcem preverite, če je testo pečeno. Če se testo še prijema zobotrebca, skodelico segrevajte dodatnih 15 sekund. Ponovite po potrebi;
- tortico ohladite in jo nato okrasite z najljubšo dekoracijo, kot je npr. stepena smetana ali sladoled. Pa dober tek!
2Browniji iz vroče čokolade
Za to preprosto sladico boste potrebovali:
- 1 skodelico čokoladnih kapljic
- 1/2 skodelice mehkega masla
- 1/4 skodelice mešanice za vročo čokolado
- 3 velika jajca sobne temperature
- 1/2 skodelice sladkorja
- 2 čajni žlički vanilijeve esence
- 1/2 čajne žličke soli
- 1 skodelica moke
Priprava:
- pečico segrejte na 180 stopinj Celzija in pekač namažite z maslom ali obložite s peki papirjem;
- na nizki temperaturi stopite čokolado in maslo, pri čemer stalno mešajte. Na koncu dodajte še mešanico za vročo čokolado in zmes ohladite;
- v posodi zmešajte jajca, sladkor in vanilijevo esenco. Nato dodajte ohlajeno čokoladno mešanico in dobro premešajte. Na koncu dodajte moko in sol in ponovno dobro premešajte;
- testo zlijte v pekač in enakomerno razporedite. Pečite 30 minut. Brownije pustite, da se dve uri hladijo, preden jih postrežete. Po želji jim lahko dodate sladoled, stepeno smetano, karamelo ali kaj podobnega. Mljask!
3Ovsena kaša z vročo čokolado
Za to malenkost bolj zdravo sladico boste potrebovali:
- 1 1/2 skodelice mleka po izbiri
- 1/3 ovsenih kosmičev
- 1 žlico mešanice za vročo čokolado
- ščepec soli
- 10 g temne čokolade
- 1/4 čajne žličke vanilijeve esence
- 1/2 čajne žličke sladila po izbiri
Priprava:
- mleko in ovsene kosmiče dodajte v kozico in segrevajte na nizki temperaturi, dokler mešanica ne zavre. Kuhajte približno 5 minut, da se mešanica zgosti;
- medtem v skodelici zmešajte mešanico za vročo čokolado in žlico mleka, da nastane gladka zmes;
- v kašo dodajte čokoladno zmes, sol, temno čokolado, vanilijevo esenco in sladilo. Vse skupaj dobro zmešajte in kuhajte še par minut;
- postrezite in uživajte. 🙂
Najboljša vroča čokolada v Sloveniji
Najboljšo vročo čokolado najdete pri Chocomarju, priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa gosta vroča čokolada kot v vaši najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdete na spletni strani Chocomarja, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu. Pa dober tek!
Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.