Ne glede na to, kje v spektru priprave kave so vaše sposobnosti, verjetno obstaja nekaj korakov v procesu, ki puščajo prostor za izboljšave. To so največje napake, ki jih po vsej verjetnosti delate pri kuhanju kave doma, in kako jih odpraviti, poroča ameriška mesečna revija Real Simple.
Količina zrn se ne ujema z vašim stilom kuhanja
Različni načini kuhanja zahtevajo različne velikosti mletja zrn. To je zato, ker je stopnja ekstrakcije kavne usedline višja, če je bolj fino zmleta. Uporaba fino mletih zrn tudi podaljša čas, ki je potreben, da voda preide skozi kavno usedlino.
Vse to se prevede v to splošno pravilo – metode kuhanja s krajšimi kontaktnimi časi zahtevajo finejša mleta kavna zrna, tiste z daljšimi kontaktnimi časi pa bolj grobo mleta kavna zrna.
Uporaba vode iz pipe
Zlahka pozabimo, da je kava približno 98 odstotkov sestavljena iz vode. Uporaba ‘neprave’ vode bo spremenila kakovost vaše kave, uporaba filtrirane vode pa je idealna.
Kuhate pri napačni temperaturi
Temperatura vode je izjemno pomembna. Med kuhanjem naj bo med 90°C in 95°C. S termometrom najlažje preverite, ali je voda dovolj vroča. Če nobene od teh možnosti nimate pri roki, lahko vodo pred kuhanjem zavrete in pustite stati približno 30 sekund.
Ne merite kave
Ljudje pogosto dodajo preveč kave, da bi imela močnejši okus, če pa jo uporabite preveč, tvegate, da boste dobili kiselkast okus. Poleg tega, kljub temu, kar mislite, več kave ne bo naredilo močnejše skodelice kave.
Zlato pravilo je 2 žlici kave na 170 mililitrov vode.
Urednik portala MojPrihranek
Avtomatski aparat za kavo ob pravilnih nastavitvah skuha odlično kavo .
Da ne govorim o zelo kratkem času priprave in kuhanja kave .