Tudi če imate običajno radi grenak okus, ne boste navdušeni, ko boste ugriznili v grenko kumaro. Namesto osvežujočega okusa, ki nam tako prija v vročini, vam bo nenačrtovana doza grenkobe v hipu zagrenila življenje. Razen če poznate majhen trik, ki ne bo zahteval nobenih dodatnih sestavin ali pripomočkov.
Naslednjič, ko se lotite čiščenja in rezanja kumar, ji najprej odrežite en konec in jo zagrizite. Če ni grenak, nadaljujte kot običajno, če grenčina presega vašo mero tolerance, vzemite kos, ki ste ga odrezali s konca, in ga dobro podrgnite po odrezanem mestu. Morda se vam ta nasvet zdi malo nenavaden, vendar deluje. Drgnite, dokler se ne pojavi pena, to je znak, da ste uspeli izločiti grenkobo. Enostavno, učinkovito in preizkušeno.
Ste vedeli?
Kot navaja wilipedia, je navadna kumara (tudi solatna kumara ali kumarica, murka op. p. ) zelo razširjena kulturna rastlina iz družine bučevk. Izvira iz vzhodnega dela Indije in je bila pomemben del prehrane že v antiki. Plod je zelen, trd in tudi surov užiten. Tudi dan danes kumare zavzemajo važno mesto v prehrani kot sezonska sveža vrtnina in tudi kot zimska vložena solata. Najboljši so mladi plodovi s še nedozorelimi semeni.
Značilno zanje je tudi, da je vsebina bazična, zato uravnoteži prebavne sokove. Ta lastnost kumar pa je tudi razlog, da mnoge ženske kumare in tudi sok iz njih rade uporabljajo za maske v kozmetiki. Nekaterim ženskam pa kumare (predvsem kisle) zelo zadiše v prvi fazi nosečnosti …
Kako pogosto zamenjati deske za rezanje in kako očistiti desko za rezanje?
Urednik portala MojPrihranek