Kuharica Dalia Carrizales Clark pozna majhen trik, kako olupiti jajce v enem zamahu, ne glede na to, ali je mehko ali trdo kuhano. Poudarja, da ni pomembno, koliko časa ga kuhate, pomembno je, da ga nato položite v led, kar po njenih besedah močno olajša lupljenje. Ljubiteljica kulinarike je že ZDA, z objavljanjem preprostih, a zdravih receptov.
Pred kratkim je bila zasuta z vprašanji gledalcev o kuhanju oziroma lupljenju trdo kuhanih jajc, zato se je odločila objaviti, kako to počne. V svojem videu prikazuje postopek. Po ledeni kopeli ga položi na kuhinjski pult in z njim potrka po vrhu in dnu. Nato ga rahlo povalja z dlanjo. Lupina poči in ona jo nežno odlušči.
https://www.instagram.com/p/CvKwocrAg_v/
»Mislim, da ima veliko ljudi svoj način lupljenja jajc, zanima me, kako to počnete vi,« je sporočila. Ljudje so navdušeni, veseli, da je omenjena kuharica delila ta recept. Dalia je še dodala, da je njena metoda najboljša, ko gre za kuhanje jajc. Vsakič uspe …
Urednik portala MojPrihranek