Nespresso kavni aparati spadajo med najbolj priljubljene gospodinjske aparate, še posebej, če se fokusiramo na pripravo kave. Kapsule, ki jih vstavimo v Nespresso aparat, postanejo omamno dišeča in okusna kava. Saj veste, kaj pravijo. Kamen na kamen, palača. No, tu je stvar nekoliko drugačna. Kava na kavo, čiščenje kavnega aparata. Redna uporaba kavnega aparata pomeni, da bo potrebno Nespresso očistiti. Kdaj? Preverite v nadaljevanju prispevka.
Zakaj moramo odstraniti vodni kamen iz kavnega aparata?
Voda je ključna sestavina odlične kave. Vsebuje različne minerale, kot sta kalcij in magnezij, in ti minerali prehajajo skozi vaš kavni aparat. Sčasoma se naberejo in tvorijo vodni kamen, ki lahko negativno vpliva na delovanje Nespresso aparat in okus kave. Če vodni kamen pustite, da se nabira predolgo, lahko celo povzroči, da vaš stroj popolnoma preneha delovati.
Znaki, da je treba očistiti kavni aparat in odstraniti vodni kamen
- Vaša kava ima umazan/zažgan okus.
- Vaš stroj ali parna posoda med uporabo oddaja čudne zvoke.
- Vaš aparat toči kavo počasneje kot običajno.
- Vaša kava ni tako vroča kot običajno.
Kdaj očistiti kavni aparat Nespresso?
Glavno vprašanje in glavni odgovor oziroma enačba. Kavni aparat mora biti temeljito očiščen, da bo vse delovalo prav in imelo odličen okus. Nespresso priporoča, da kavni aparat očistimo vsakih 6-12 mesecev in s tem odstranimo vodni kamen, ki bi lahko vplival na delovanje.
Včasih pa to ni dovolj in se je boljše ravnati po količini kapsul, ki jih porabimo oziroma točenj, ki jih opravimo. Nespresso kavni aparat je priporočljivo očistiti vsakih 300 točenj.
SEO urednik