Če želite pripraviti okusno kosilo, ki vključuje cvrtje mesa, zelenjave oziroma rib, se ne morete izogniti neprijetnim vonjavam. Včasih že pri peki določenih živil iz pečice močno zaudarja, tukaj je nekaj trikov, kako se jih hitro znebiti.
Cimet je rešitev
Uporabite cimet, začimbo, ki jo imamo vsi v kuhinji, na nekoliko drugačen način. Pri cvrtju, predvsem ribah je vonj še posebej intenziven. Če se ga ne morete znebiti s prezračevanjem prostora, na kuhalnik pristavite lonec z vodo, ji dodajte eno ali dve palčki cimeta in počasi zavrite. Prijeten vonj cimeta bo napolnil vsak prostor.
Če iz pečice prihaja neprijeten vonj, jo segrejte na 250 stopinj, na pekač položite palčko cimeta in pustite nekaj minut. Takoj, ko začutite prijeten vonj, pečico ugasnite in odprite njena vrata.
Poleg čiščenja vam lahko cimet pomaga tudi v boju proti mravljam. Sovražijo namreč njen vonj, zato na mesta, kjer opazite, da izstopajo, potresite malo cimeta. Nadležne mravlje bodo izginile brez sledu. Zelo dobro odganja tudi molje. Zmešajte nekaj cimeta, sivke in rožmarina ter vse skupaj dajte v manjšo vrečko iz blaga. Pospravite ga v omare in predale in znebili se boste nezaželenih gostov.
Urednik portala MojPrihranek