1964: Prvi podometni splakovalnik na svetu

Prvi podometni splakovalnik "Stenski splakovalnik št. 15.000" prihrani pro-stor, saj je splakovalnik zazidan v steno. Kombi-nacija podometnega splakovalnika in stenske WC školjke omogoča lažje čiščenje kopalnice in večjo svobodo oblikovanja.
Prvi podometni splakovalnik "Stenski splakovalnik št. 15.000" prihrani prostor, saj je splakovalnik zazidan v steno. Kombinacija podometnega splakovalnika in stenske WC školjke omogoča lažje čiščenje kopalnice in večjo svobodo oblikovanja.

Kar je bilo nekoč vidno, je danes skrito: od leta 1964 je od tehnologije splakovanja viden le črn gumb na beli tipki. S prvim splakovalnikom, vgrajenim v steno. Geberit je skirl tehnologijo za zidom in je s tem odprl nove možnosti vgradnje za vodovoinštalaterje.

Dvanajst let po lansiranju prvega splakovalnika iz plastike je Geberit leta 1964 ponovno presenetil svet sanitarne tehnologije. Z razvojem plastičnega splakovalnika, ki ga je bilo mogoče vgraditi v steno, so dosegli nov preboj na področju WC splakovalnikov. “Skriti splakovalnik št. 15.000”, kot so ga uradno poimenovali je bila zanesljiva in tiho delujoča WC enota za omejen prostor”, kot je bilo navedeno v prvi brošuri. Kombinacija podometnega splakovalnika in stenske WC školjke je omogočila, da je bila dolžina projekcije le 54 cm, kar je v tistem času postavilo popolnoma nov standard.

Začetno oklevanje

Sanitarna industrija je bila sprva skeptična do novih splakovalnikov. Namestitev splakovalnika za steno je bilo nekaj novega in se je razlikovalo od tradicionalnih načinov namestitve, kar je v očeh številnih vodoinštalaterjev sprva predstavljalo veliko več truda. Podometni splakovalniki so bili pred svojim časom in so tako sprva ostali le nišni produkt.

Dejavnik uspeha: Sistemi za namestitev

Potreben zagon je prišel šele s širjenjem montaže pred steno, zlasti z uveljavitvijo tehnik suhomontažne gradnje v osemdesetih letih prejšnjega stoletja. Največji preboj je bil dosežen leta 1993 s sistemom za vgradnjo pred steno pri gradnji suhomontažnih sten. Leta 1996 so sledili hitro vgradni montažni elementi z okvirjem Duofix – v tradicionalni Geberitovi modri barvi. Danes je Duofix z milijoni vgrajenih elementov največkrat vgrajen element v sanitarni industriji. V Evropi je verjetno zelo malo vodoinštalaterjev, ki ne bi namestili vsaj enega od teh modrih “Duofixov”.

Splakuje, splakuje in splakuje …

Splakovalniki Geberit že desetletja zanesljivo opravljajo svojo nalogo za steno. Vodoinštalaterji pogosto naletijo na podometne splakovalnike Geberit še iz prvih let, ki še vedno delujejo. Dolga življenjska doba, visoka kakovost in varnost tudi po desetletjih uporabe so prispevali k trajnemu uspehu podometnih splakovalnikov. Poleg tega razpoložljivost nadomestnih delov za 50 let zagotavlja dolgoročno in zanesljivo funkcionalnost splakovanja podometnih splakovalnikov.

Na varnem za steno – prvi podometni splako-valnik iz leta 1964.
Na varnem za steno – prvi podometni splakovalnik iz leta 1964.
Danes se podometni splakovalniki večinoma uporabljajo vgrajeni z modrim okvirjem Duofix.
Danes se podometni splakovalniki večinoma uporabljajo vgrajeni z modrim okvirjem Duofix.
Prvi podometni splakovalnik"Stenski splakovalnik št. 15.000" prihrani pro-stor, saj je splakovalnik zazidan v steno. Kombi-nacija podometnega splakovalnika in stenske WC školjke omogoča lažje čiščenje kopalnice in večjo svobodo oblikovanja.
Prvi podometni splakovalnik
“Stenski splakovalnik št. 15.000” prihrani prostor, saj je splakovalnik zazidan v steno. Kombinacija podometnega splakovalnika in stenske WC školjke omogoča lažje čiščenje kopalnice in večjo svobodo oblikovanja.
Modra barva zanesljivostiModri montažni okvir Duofix z vgrajenim spla-kovalnikom je simbol zanesljivosti v sanitarnem svetu. Namestite ga lahko univerzalno in hitro ter je primeren za vse naloge suhomontažne gradnje.
Modra barva zanesljivosti
Modri montažni okvir Duofix z vgrajenim splakovalnikom je simbol zanesljivosti v sanitarnem svetu. Namestite ga lahko univerzalno in hitro ter je primeren za vse naloge suhomontažne gradnje.
Logo Geberit
info.si@geberit.com | 01 586 22 00 | Spletna stran

Vodilno podjetje v Evropi na področju sanitarnih proizvodov.

Prejšnji članekNa Hrvaškem v mesu iz Slovenije odkrili salmonelo!
Naslednji članekElement, ki je ključen pri delovanju ogromnih prostorov
Logo Geberit
info.si@geberit.com | 01 586 22 00 | Spletna stran

Vodilno podjetje v Evropi na področju sanitarnih proizvodov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.