Seznam plaž za pse na Hrvaškem: nekatere imajo lokale s pivom in sladoledom za hišne ljubljenčke

My favorite lifeguard
Foto: Luca Zellini iz iStock

Ena najbolj popularnih plaž za pse na Hrvaškem je Podvorska plaža v Crikvenici. Ni le lepa s prijetnim dostopom do morja, ampak bo všeč tudi lastnikom. Na plaži je pasji park, pa tudi Monty’s beach bar, kjer lahko psu kupite sladoled ali ga pogostite s pivom. Monty’s bar je odprl plažo in bar tudi na otoku Rabu. Nahaja se približno kilometer od centra, v Banjolu. Ima veliko vsebine za pse, pa tudi za lastnike.

Seznam plaž, urejenih za pse

Nekatere plaže na Hrvaškem imajo namreč izrecno prepoved psov, nekatere pa nimajo nobenih oznak. Spodaj si oglejte seznam plaž, urejenih za pse ali tistih, ki nimajo prepovedi.

Poreč – Stari Červar, Blue Moon, en del plaže v zalivu kampa Bijela, plaža v kampu Istra, plaža v turističnem naselju Lanterna. Novigrad in Umag – turistični kompleks Kangera, Savudrija, Sol Polynesia in Sol Stella Maris. Nato Novigrad – Kamp Sirena, Aminess Laguna, Amines Maravea. V Labinu in Rabcu je dovoljeno kopanje psov na vseh plažah, ki nimajo modre zastave.

V Rovinju so zalivi Lone, Cuvi, Kaštelan, Veštar in Cisterna, v Pulju pa se lahko kopate na plaži za pse Veruda, Galebove Stijene, Štinjaska vala, Hidrobaza in Verudela. Vrsar – kamp Portosole, Vlkanela, Koversada. Umag – del kampa Sol Polynesia je rezerviran za hišne ljubljenčke, Stella Maris, del plaže pri kampu Park Umag, kamp Finida in kamp Kanegra.

Dobra novica je, da je kopanje dovoljeno na vseh plažah v Medulinu in Pulju od 8. ure zjutraj do začetka septembra. Crikvenica – plaža Podvorska in zaliv Mala draga.

Krk – Readgara v Krku, Vela plaža v Baški, Kljac v Njivicah, Mala Javna, Punta Šilo, zaliv Soline v Čižićih. Rijeka – plaža Kantrida in plaža Brajdica. Opatija – Punta Kolova in plaža pod Vilo Frapart. Potem pa Mikulova kava v Kostreni. Na Rabu je nekaj krajev za uživanje – Mel v Kamporju, Dumići v Supetarski Dragi, Škver, Artić v Banjolu in rt Gavranić. Cres – plaža v kampu Kovačine, plaža pri ACI marini in naselju Gavza.

Na Pagu lahko pridete s svojimi psi v kampe Straško, Plat (Zubovići), Braničevica (Gajac), Vlašići (Pag), Vrtić in Babe (Novalja). Split – plaža Duilovo, SZ del Kašjuna, Kvadar na Žnjanu, Trstenik. Dubrovnik – plaža v Slanem, Brač – ograjena plaža za pse v Bolu na Braču. Hvar – del plaž Zaraće, Omiš – Borak-Brzet, Vodice – plaža Bristak in plaža Srima. Murter – Podvrhovi pri Murterju. V Makarski se psi lahko kopajo na Cvitački plaži.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekVodovodarji: Nikoli ne zlijte teh 4 stvari v odtok!
Naslednji članekDebakel luksuznih namestitev na Jadranu, na tisoče vil praznih! Za koliko lastniki spuščajo cene …
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.