Osvežite svoj dom z enostavnimi rešitvami TKK

Osvežite svoj dom z enostavnimi rešitvami TKK

Jesen je čas, ko narava zamenja barve in tudi mi začutimo potrebo po osvežitvi in pripravi naših bivalnih prostorov na zimo. Ne govorimo o velikih prenovah, temveč o tistih manjših, a pomembnih popravilih, ki lahko bistveno izboljšajo udobje in videz vašega doma. S pomočjo kakovostnih izdelkov TKK lahko hitro in učinkovito odpravite težave, kot so slabo zatesnjene okenske police, razpoke v ometu ali težave z vlago. V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj rešitev, ki so primerne tako za začetnike kot tudi za tiste, ki imajo več izkušenj z domačimi popravili. Z nekaj preprostimi koraki boste lahko v kratkem času poskrbeli za bolj udoben, funkcionalen in estetsko dovršen prostor.

Zamakanje vhodnih vrat ali oken

Nepravilna zatesnitev vhodnih vrat s cementno fugirno maso namesto elastične tesnilne mase lahko povzroča nevšečnosti, kot so zamakanje vode ob močnem deževju, kar posledično vodi do poškodb ometa na notranji strani. S kakovostno tesnilno maso TKK SEAL Flexible joints wall lahko enostavno preprečite te težave in podaljšate življenjsko dobo vaših vhodnih vrat in oken.

Pravilna zatesnitev ne vpliva le na estetski videz, temveč tudi na energijsko učinkovitost vašega doma. Z ustrezno zatesnitvijo lahko zmanjšate toplotne izgube in prispevate k nižjim stroškom ogrevanja.

S kakovostno tesnilno maso TKK SEAL Flexible joints wall zatesnite vrata

Puščanje vode za umivalnikom

V kuhinji in kopalnici so stiki med keramičnimi umivalnikom in ploščicami izpostavljeni vlagi, zato je pomembno, da jih pravilno zatesnite. TKK SEAL Classic silicone omogoča učinkovito in dolgotrajno zaščito pred prodiranjem vode in nastajanjem plesni.

Redna uporaba silikonske tesnilne mase ohranja svežino stikov, kar preprečuje neprijetne vonjave in s tem povečuje higienski standard vaših prostorov. Prav tako zagotavlja dolgo življenjsko dobo površin in preprečuje morebitne poškodbe zaradi vlage.

Počrnele rege v kopalnici

Vlažni jesenski meseci pogosto pospešijo nastanek plesni v kopalnicah, kar povzroča preglavice v veliko gospodinjstvih. Plesen je škodljiva zdravju in jo moramo čim prej odstraniti. Da bi preprečili širjenje črne plesni, je pomembno, da stike v kopalnici (med kadjo in ploščicami, med prho in ploščicami) redno sanirate. Izdelka TKK SEAL All purpose silicone extra in Tekasil Color vam nudita zanesljivo zaščito pred vlago in dolgoročno ohranjata svežino prostorov, ki so nagnjeni k vlagi.

Z uporabo tesnilne mase Tekasil Color, ki je na voljo v široki paleti barvnih odtenkov, pa lahko stike zapolnite v barvnem tonu vaše kopalnice.

Počrnele fuge v kopalnici

Poškodovane in počrnele rege v vlažnih prostorih

V prostorih, kjer je prisotna visoka vlaga, so rege še posebej izpostavljene. V sanitarnih prostorih, kot so kopalnice in velike kuhinje, priporočamo uporabo tesnilnih mas z dodatki, ki preprečujejo nastanek plesni. TKK SEAL Flexible seal & bond je odlična izbira za zatesnitev kritičnih točk, kot so stiki talnih oblog z odtočnimi jaški in instalacijskimi linijami. Ta hibridna tesnilna masa vsebuje tudi dodatek proti plesni in s tem zagotavlja dolgoročno zaščito v najbolj zahtevnih pogojih.

Razpoke v fasadi

Zaradi vremenskih vplivov in staranja fasad se na zunanjih ometih pogosto pojavijo razpoke, kar lahko vpliva na estetski videz in funkcionalnost zgradbe. TKK SEAL Facade & wall repair je odlična rešitev za hitro sanacijo in estetsko obdelavo, saj vsebuje grobe delce, ki posnemajo videz fasade. Maso lahko prebarvate, zato se popolnoma zlije z obstoječim ometom in vaša fasada bo spet videti kot nova. V primeru večjih poškodb priporočamo temeljitejšo sanacijo z uporabo nevtralne, hibridne tesnilne mase TKK SEAL Flexible joints wall.

Razpoke v fasadi

Montaža novih okenskih polic ali popravilo polomljenih

Pri montaži okenskih polic na opečnatih in betonskih fasadah je pomembna pravilna zatesnitev prehoda med okensko polico in fasado ključnega pomena. Prehod med okensko polico in fasado mora biti zatesnjen tako, da prepreči vdor vode in s tem morebitne poškodbe. Z uporabo poliuretanskega lepila TKK PU FIX FAST FIXING ADHESIVE ali hibridne tesnilne mase TKK SEAL Flexible joints wall zagotovite stabilno pritrditev, ki bo prenesla tako temperaturne spremembe kot mehanske obremenitve ter dolgo življenjsko dobo. Hibridno tesnilno maso TKK SEAL Flexible joints wall pa lahko uporabite za zatesnitev že montiranih okenskih polic.

Popravilo razmajanih lesenih stopnic

Če so vaše lesene stopnice razmajane ali škripajo, jih lahko hitro in enostavno pritrdite z uporabo kakovostnih lepil TKK. Lepili TKK FIX 12 in TKK PU FIX FAST FIXING ADHESIVE omogočata močno in trajno vez, ki prepreči nadaljnje premikanje stopnic in zagotovi varnost pri uporabi. Pravilna pritrditev ne le podaljša življenjsko dobo stopnic, temveč tudi izboljša njihovo stabilnost in estetski videz.

Serviser popravlja stopnice z lepilom

Prazen prostor okoli cevi po montaži, cev ni pritrjena

Odprte luknje okoli cevi ali globoke vdolbine so lahko vir prepiha in toplotnih izgub. Z uporabo poliuretanskih pen iz linije TKK PU FOAM boste te odprtine hitro in enostavno zapolnili ter hkrati poskrbeli za dobro izolacijo. TKK PU FOAM TOP FOAM je idealna rešitev za zapolnjevanje manjših odprtin, medtem ko je TKK PU FOAM INTERIOR DOOR EXPERT 2K primeren za globlje vdolbine in izolacijo sten med vrati.

Pravilno zapolnjevanje teh mest je ključnega pomena za energetsko učinkovitost vašega doma in za preprečevanje širjenja prepiha.

Ne glede na to, ali želite izboljšati funkcionalnost vašega doma ali zgolj pomladiti njegov videz, so izdelki TKK vaši zanesljivi pomočniki pri vsakodnevnih popravilih. Z njimi boste z lahkoto dosegli profesionalne rezultate in podaljšali življenjsko dobo vašega doma.

Ne odlašajte, preizkusite jih in preobrazite svoj dom z minimalnim naporom! Kakovostni izdelki, enostavna uporaba in zanesljivi rezultati – vse to vam omogoča, da svoj dom preoblikujete v prostor, ki ga z veseljem uporabljate in v katerem se dobro počutite.

Poskrbite za manjše izboljšave danes, obiščite www.tkk-group.com in ustvarite prijetnejše bivalno okolje zase in za svoje najbližje!

Logo TKK Group
info@tkk-group.com | +386 5 38 41 300 | Spletna stran

Podjetje TKK je eno največjih in vodilnih proizvajalcev tesnilnih mas, poliuretanskih pen, lepil, tehničnih sprejev in dodatkov za beton ter malto.

Prejšnji članekTest zimskih pnevmatik 215/55 R17 V
Naslednji članekAli veste, kako pravilno ‘vžgati’ avto? Takšno napako naredi skoraj vsak voznik
Logo TKK Group
info@tkk-group.com | +386 5 38 41 300 | Spletna stran

Podjetje TKK je eno največjih in vodilnih proizvajalcev tesnilnih mas, poliuretanskih pen, lepil, tehničnih sprejev in dodatkov za beton ter malto.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.