Bosch novosti s sejma IFA v Berlinu

Bosch pečica serije 6
Bosch predstavlja nove hišne aparate s številnimi rešitvami za varčevanje z viri in trajnostno življenje.

Na sejmu IFA 2024 v Berlinu je Bosch predstavil svoje najnovejše linije hišnih aparatov, ki združujejo napredno tehnologijo, inovativne funkcije, izboljšano energijsko učinkovitost in okolju prijazne rešitve, ki, obenem zagotavljajo vrhunsko udobje za uporabnike.

Predstavili so nove pečice Serie 6 in 4, ki se ponašajo  z že uveljavljenimi funkcijami  pečic Bosch Serie 8 – kot je   funkcija Air Fry za bolj zdravo pripravo ocvrtih jedi z manj ali nič maščobe ter funkcija dodajanja pare za pripravo sočne pečenke in kruha s hrustljavo skorjo. Eleganten črn dizajn dodaja sodoben pridih vsaki kuhinji, hkrati pa so nove pečice energijsko učinkovite, saj sodijo v razred energijske učinkovitosti A +.

Bosch pralni stroj

Novi pralni stroji Bosch Serie 6 in Serie 8 skrbijo za vrhunsko in trajnostno nego perila in so še bolj skrbni do okolja, saj prihranijo vodo, elektriko in detergent pri vsakem pranju.

Pralni stroji Serie 6 na novi platformi so 20 % učinkovitejši od mejne vrednosti najvišjega razreda energijske učinkovitosti A1. Nakateri modeli so opremljeni s funkcijo Mini Load, ki omogoča pranje enega samega kosa ali manjšega števila oblačil, težkih do 0,5 kg, hkrati pa zmanjša porabo energije za do 40 %2.

Absolutni Bosch prvak v varčevanju z energijo je model WGB244A2BY Serie 8, ki je 50 %3 učinkovitejši od mejne vrednosti najvišjega razreda energijske učinkovitosti A3. Opremljen je s sistemom avtomatskega doziranja i-DOS, ki samodejno zagotavlja popolno doziranje za vsak cikel pranja. Pri pralnih strojih i-DOS lahko z aplikacije Home Connect skenirate črtni kodi mehčalca in detergenta ter prihranite do 38 %4 detergenta. Omenjeni model ima tudi program Iron Assist in parno funkcijo za lažje likanje ter funkcijo za samodejno odstranjevanje 16 najbolj trdovratnih madežev.

Bosch filter za mikroplastiko

Nov je tudi  program Anti Microplastics, ki zmanjša sproščanje mikroplastike v odpadne vode za do 30 odstotkov. Ta program si je pri aparatih Serie 8 in Serie 6 možno prenesti tudi naknadno preko aplikacije Home Connect.

Bosch sušilni stroj serije 8

Novi sušilni stroji Bosch Serie 6 in Serie 8 so osredotočeni na učinkovitost in trajnost.

Med sušilnimi stroji Bosch vsekakor izstopa model Serie 8, ki je najhitrejši, najtišji in energijsko najučinkovitejši model. Zahvaljujoč funkciji Vario Speed lahko posuši do 9 kg perila v manj kot treh urah, pri tem pa je 10 % bolj energijsko učinkovit kot razred A+++.

Vsi modeli imajo samočistilni kondenzator ter številne praktične funkcije – kot je parni program Iron Assist, ki bistveno zmanjšuje potrebo po likanju. Pametni aparati s funkcijo Home Connect imajo tudi funkcijo Smart Dry, ki samodejno izbere najboljši program sušenja glede na zadnji cikel pranja.

Najnovejši pralno-sušilni stroj Serie 8 lahko opere in posuši do 6 kg perila v enem ciklu ali opere do 10,5 kg perila. To je prvi pralno-sušilni stroj z i-DOS sistemom za samodejno odmerjanje detergenta in funkcijo skeniranja črtne kode detergenta ter mehčalca preko aplikacije Home Connect, kar omogoča prihranek do 38 %4 detergenta. Stroj je opremljen tudi s funkcijo Iron Assist ter funkcijo za samodejno odstranjevanje 16 najpogostejših madežev.

Vsi Bosch sušilni stroji so temeljito preizkušeni glede vzdržljivosti, saj morajo opraviti test življenjske dobe z vsaj 2.000 cikli sušenja 5 kg frotirastih brisač. Zato zagotavljajo dolgo življenjsko dobo.

Bosch hladilnik z zamrzovalnikom s francoskimi vrati

V segmentu hladilno–zamrzovalnih aparatov Bosch ponuja številne nove kombinacije hladilnikov z zamrzovalnikom za vsakogar. Modeli so opremljeni že z uveljavljenimi tehnologijami, kot so VitaFresh za daljšo svežino hrane in No Frost za preprečevanje nastajanja ledu. Veliko pozornosti je pritegnil French Door hladilnik z zamrzovalnikom, ki se ponaša iz izjemno prostornostjo in prilagodljivostjo ter vgrajenim dispenzerjem za led in vodo.Ta lahko v 24 urah ustvari do 5 kg ledu – kar ustreza približno 400 ledenim kockam ali do 30 kozarcev ledeno hladne vode.

Bosch VitaPower kuhinjski mikser

Polna moč za zdrav življenjski slog: novi Bosch VitaPower Serie 6, izdelan v Sloveniji.

Novi, zmogljivi 1.800 W mešalnik VitaPowerdoseže do 45.000 vrtljajev na minuto, kar omogoča mešanje, sekljanje in miksanje tudi najtrših sestavin, kot so oreščki in surova zelenjava. Novi Bosch mešalnik VitaPower Serie 6 je izdelan v slovenski tovarni BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje. S šestimi avtomatskimi programi zagotavlja enostavno pripravo smoothijev, mlečnih napitkov, sladoleda, zdrobljenega ledu in vročih juh.Enostavno je tudi čiščenje – vrč preprosto napolnite z vodo in detergentom, zaženite avtomatski program in VitaPower Serie 6 se očisti sam. Vsi odstranljivi deli so prav tako primerni za pomivanje v pomivalnem stroju. Če želite več nadzora, lahko čas mešanja ročno prilagodite, da dosežete želeno konsistenco hrane.

Bosch sesalec Unlimited

Od čistega do resnično čistega: novi baterijski sesalnik Unlimited 10 z novo patentirano tehnologijo MicroClean postavlja nove standarde čiščenja, saj učinkovito odstranjuje tudi nevidne delce prahu.

Patentirana MicroClean krtača odstranjuje vse vrste prahu in umazanije na vseh vrstah tal, in to tudi pri premikanju sesalnika nazaj. MicroClean senzor zazna celo mikroskopsko umazanijo. To uporabniku omogoča, da enostavno preveri čistost površine z opazovanjem MicroClean obroča. Ko obroč sveti modro, je površina popolnoma čista.

Sesalnik ima tudi TFT zaslon, ki omogoča popoln nadzor nad načini čiščenja in stanjem baterije. Opremljen je s sistemom za stiskanje prahu, kar zmanjša pogostost praznjenja posode za prah za 50 %5. Sesalnik zagotavlja izjemno higiensko čiščenje, saj HEPA filter zadrži več kot 99,99 % delcev, tudi alergenov. To preprečuje njihovo vračanje v prostor, zato je sesalnik idealen za alergike. Na slovenskem trgu bo Unlimited 10 na voljo konec leta 2024.

Bosch aplikacija BetterFood

Predstavljena je bila tudi nova Bosch brezplačna aplikacija za recepte BetterFood, ki podpira ozaveščeno in trajnostno prehranjevanje. Uporabniki lahko prilagodijo recepte glede na svoje prehranske preference, intolerance in življenjski slog, aplikacija pa ponuja tudi Nutri-Check za hitre ocene hranilnih vrednosti. Povezani Bosch aparati lahko prejmejo optimalne nastavitve kuhanja neposredno iz aplikacije, kar poenostavi pripravo zdravih obrokov. Aplikacija prav tako pomaga zmanjšati količino odpadne hrane s ponujanjem receptov glede na sestavine, ki so že doma. Za brezplačen prenos bo aplikacija na voljo jeseni.

Bosch hladilnik Green Collection

Bosch Green Collection prispeva k večji trajnosti v kuhinji.

Bosch je predstavil tudi svojo zeleno kolekcijo Green Collection, ki vključuje hladilno-zamrzovalne aparate in pomivalne stroje, ki zmanjšujejo emisijo ogljika za do 50 %6. Za proizvodnjo teh aparatov se uporabljajo materiali, proizvedeni v postopkih z nizkimi emisijami ogljika. Aparati Green Collection so opremljeni z najsodobnejšimi tehnologijami, kot so VitaFresh in Efficient Dry. Vsi modeli imajo najvišji energijski razred A ter prispevajo k trajnosti in energijski učinkovitosti. Bosch je na sejmu IFA 2024 predstavil tudi nove funkcije svojih hišnih aparatov, ki omogočajo varčevanje z energijo in večjo trajnost. Funkcija Smart Start optimizira uporabo obnovljive energije za pomivalne stroje, statistika porabe pa omogoča pregled nad porabo vode in energije.

Nastop na sejmu IFA 2024 potrjuje, da je Bosch osredotočen na trajnostne in pametne rešitve, ki uporabnikom poenostavljajo vsakodnevna opravila ter zmanjšujejo ekološki odtis.

logo bosch

Kakovostni, trajnostni gospodinjski aparati

Prejšnji članekPozor, elektrika bo dražja! Od danes spremenjen način obračunavanja omrežnin
Naslednji članekImate v žepu kovanec za 2 evra? Za enega posebnega lahko dobite več kot 2500 evrov
logo bosch

Kakovostni, trajnostni gospodinjski aparati

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.