Kuharica razkrila recept za popolno pečeno jajce: skrivnost uspeha je v eni stvari …

Fried egg in bacon grease.
Foto: SuratWin iz iStock

»Popolno kuhano jajce je stvar lepote, ne glede na to, ali gre za umešana, poširana, ocvrta, kuhana jajca ali omleto,« je dejala kuharica Sally Abe. Zato se je kuharica z Michelinovo zvezdico odločila razkriti svojo nezmotljivo metodo za pripravo popolnega ocvrtega jajca, za katero pravi, da zagotavlja ‘odličen rezultat vsakič’, piše Express.

Abejeva ima raje jajca s svetlo rumenim rumenjakom, kot je razkrila, pa je ključ do popolnega ocvrtega jajca v posodi. »Uporaba nelepljive ponve je ključna za ocvrta jajca. Ponev rahlo segrejte z malo olja ali masla, če imate raje tak okus. Nato previdno razbijte sveža jajca v ponev, eno za drugim, in jih pecite dve do tri minute, dokler se beljak ne strdi,« pojasnjuje. Dodala je še, da rada uporabi žlico za prelivanje olja čez rumenjak, da zagotovi enakomernejše pečenje.

»Uporabite ravno lopatko, da previdno vzamete jajca iz ponve, in jih začinite s soljo in sveže mletim črnim poprom,« je dejala Abejeva. In to je to, vaše popolno pečeno jajce je pripravljeno. Kuharica je delila tudi svoj najboljši nasvet za kuhana jajca. »Najboljši način, da vsakič dobite popolno kuhana jajca, je, da začnete z že vrelo vodo,« je dejala. Nato s pomočjo žlice nežno dodajte jajca v vodo in znižajte temperaturo, da jajca ne počijo.

»Za popolno mehko kuhana jajca jih kuhajte točno šest minut. Nato jih prestavite v posodo z ledeno vodo in pustite, da se nekaj minut hladijo. Tako jih boste lažje olupili,« je zaključila Abejeva.

Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Prejšnji članekEvropski model poti k brezemisijskim stavbam
Naslednji članekTo sezono prihranite pri ogrevanju!
Simon Uršič

Urednik portala MojPrihranek

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.