Kako hitro in enostavno razsvetliti vaš dom ali delovno mesto z naravno svetlobo?

kuhinja po vgradnji Solatube

V naših domovih si ljudje vse bolj prizadevamo zagotoviti višjo kakovost bivanja, saj v njih preživljamo vse več časa, v njih vse pogosteje tudi delamo. Prav zato moramo razmišljati o večjem bivalnem udobju v prostorih z več naravne svetlobe, ki je izjemno pomembna za naše zdravje in v veliki meri vpliva tudi na naše vsakodnevno počutje in razpoloženje. Za vse premalo osvetljene dele bivalnih hiš ali pretemne pisarniške prostore, kjer morate čez dan nenehno prižigati luči, vam takojšnjo rešitev ponujajo inovativni sistemi Solatube, ki vso razpoložljivo dnevno svetlobo s strehe učinkovito prenesejo v notranjost objekta. V individualne hiše jih brez večjih posegov v strešno konstrukcijo lahko vgradimo že v nekaj urah.

kuhinja z vgrajenim Solatube sistemomZ energijsko varčnim cevnim svetlobnikom Solatube si lahko zdaj z naravno svetlobo učinkovito razsvetlite prostore, kjer dnevno svetlobo najbolj pogrešate. Priporočamo jih za razsvetljevanje kuhinj, kopalnic in toaletnih prostorov, dnevnih, otroških ter garderobnih sob, spalnic, kabinetov in utilitijev, pa tudi hodnikov, stopnišč, garaž in kletnih ter drugih prostorov, kjer vgradnja klasičnih ali strešnih oken ni mogoča ali smiselna.

Sestava Solatube sistema

Diagram Solatube, monitranega v strehi

Sistem sestavljajo elementi, kot so visoko odporna strešna kupola z ustrezno brezšivno obrobo za popolno tesnjenje, cevi z najvišjo spektralno odbojnostjo (99,7 %) in stropni razpršilnik, ki zajeto dnevno svetlobo učinkovito razprši po prostoru. Za osvetlitev prostorov v nočnem času je mogoče v sistem vgraditi tudi varčne sijalke, ki so uporabnikom na voljo kot dodatna oprema. Inovativni optični sistemi s patentirano tehnologijo kupole omogočajo enakomerno osvetlitev preko celega dne, hkrati pa preprečujejo vdor škodljivega spektra UV žarkov, ki povzročajo bledenje barv v prostoru. Cevi je s strehe v objekt mogoče podaljševati z ravnimi ali pregibnimi deli do dolžine 16 m, pri tem pa ne ogroziti rezultatov svetilnosti. Koliko svetlobnikov bo potrebnih za optimalno osvetlitev posameznega prostora, bo odvisno od njegove velikosti, lege in namembnosti. Za vsak ambient vam je na voljo paleta elegantnih stropnih razpršilnikov, ki vam ponujajo vrsto ustvarjalnih možnosti pri oblikovanju prostorov.

Kateri Solatube sistemi so na voljo?

Za bivalne objekte so v seriji Brighten Up® na voljo svetlobniki v dveh dimenzijah s premeroma 25 in 35 cm, ki učinkovito razsvetlita 10 m² oz. 16 m² prostora. Za osvetljevanje večjih poslovnih in razsežnejših industrijskih prostorov so investitorjem na razpolago tudi večji sistemi iz serij SolaMaster® in SkyVault.

Vgradnja je hitra in enostavna

Vgradnjo svetlobnikov, ki ponujajo brezplačno alternativo električni energiji, je mogoče načrtovati že v fazi projektiranja stanovanjske hiše, pogosto pa jih vgrajujemo tudi v starejše objekte, kjer imajo prostori naravno svetlobo bolj skopo odmerjeno. Nameščamo jih na vse vrste streh različnih naklonov, tudi na osončene fasade, zelene strehe in na druge uporabne površine. V primerih, ko je treba za izbrani prostor, ki bi ga radi osvetlili, premostiti več bivalnih etaž, investitorjem običajno ponudimo rešitev z montažo sistema preko kotnih delov prostorov. Za prehod preko etaž uporabljamo kronsko vrtanje in ob pravilni zaščiti lahko to izvajamo tudi v opremljenih prostorih. Sistem po vgradnji tudi ne potrebuje nobenega vzdrževanja.

Solatube e choice

Kje nas najdete?

V podjetju Kerber iz Medvod sisteme Solatube slovenskim uporabnikom ponujamo že več kot dve desetletji. Strankam nudimo brezplačno svetovanje glede zasnove in vgradnje sistemov ter zagotavljamo jamstvo na izdelke in montažo.

V naših prostorih v Medvodah, na Gorenjski cesti 50a (na krožišču na Klancu) si lahko svetlobnike ogledate v živo in se prepričate, kako učinkovito sistem deluje, mi pa vam bomo predstavili možnosti za učinkovito osvetlitev vaših prostorov s to izjemno tehnologijo.

Pokličete nas lahko tudi na telefonsko številko 01/ 36 18 365 ali nam svoje želje opišete po e-pošti na naslov info@kerber.si. Za več podrobnejših informacij obiščite spletno stran www.solatube.si.

Vljudno vabljeni!

logo solatube
info@kerber.si | 01 361 83 65 | Spletna stran

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Prejšnji članek5 resničnih dejstev o ALU stavbnem pohištvu
Naslednji članekSejem za zdrav življenjski slog
logo solatube
info@kerber.si | 01 361 83 65 | Spletna stran

Spustite naravno svetlobo v svoj dom. Strankam nudimo brezplačno strokovno svetovanje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.