Kako masažni bazen izboljša vaše zdravje?

Selective shot of white dry towel folded on edge of hot tub in natural sunlight on residential backyard garden. Bath on terrace. Bathtub with bubble water on hotel roof at sunset light
Foto: brizmaker iz iStock

Masažni bazen ali whirlpool je več kot le žuboreča voda z mehurčki. Je način sprostitve. Gre za male bazenske sisteme, ki niso namenjeni plavanju, ampak sproščanju, masiranju in uživanju v segreti vodi. Masažni bazen pa ponuja tudi različne koristi za zdravje, ki lahko izboljšajo fizično in psihično počutje.

Zakaj izbrati masažni bazen za lastno zdravje?

Lajšanje stresa in sprostitev: Kombinacija tople vode in masažnih curkov spodbuja globoko sprostitev, pomaga zmanjšati stres in tesnobo. To lahko izboljša duševno zdravje, zmanjša napetost in privede do boljše kakovosti spanja.

Lajšanje bolečin v mišicah in sklepih: Hidroterapija je zelo učinkovita pri lajšanju bolečin v mišicah in sklepih. Vzgon vode zmanjša pritisk na sklepe, medtem ko masažni curki ciljajo na določena področja, da pomagajo sprostiti napete mišice in ublažiti bolečine, ki jih povzročajo artritis, poškodbe ali preobremenjenost.

Izboljšana cirkulacija krvi: Toplota in masaža spodbujata pretok krvi, izboljšata cirkulacijo. To lahko koristi ljudem s težavami s krvnim obtokom, zmanjša otekline in pospeši hitrejše okrevanje po poškodbah z dovajanjem več kisika in hranil v mišice in tkiva.

Sproščanje sklepov in vezi: Redna uporaba masažnega bazena lahko pomaga izboljšati prožnost in obseg gibanja, zlasti za ljudi, ki okrevajo po poškodbah ali imajo kronične bolezni, kot je artritis. Topla voda pomaga sprostiti otrdele sklepe in mišice, zaradi česar je raztezanje in gibanje lažje in manj boleče.

Boljše zdravje srca in ožilja: Namakanje v masažnem bazenu lahko izboljša zdravje srca z nežnim povečanjem srčnega utripa brez stresa zaradi vadbe. Ta vrsta pasivne vadbe lahko pomaga znižati krvni tlak in izboljša splošno delovanje srca in ožilja, zlasti pri posameznikih z omejeno mobilnostjo.

Back pain, red and person hands for swimming training, exercise and workout with sports risk or spine problem. Injury, overlay and athlete, swimmer or people for medical check or emergency by pool
Foto: Jacob Wackerhausen iz iStock

Masažni bazeni, za vsakega nekaj

Ste v iskanju brezčasnega dizajna, ki združuje elegantne linije, celovito hidroterapijo in razkošno udobje? Odgovor ima podjetje Remax d.o.o.

Med številnimi oblikami in modeli masažnih bazenov lahko vsakdo najde takšnega, ki mu bo všeč in ga bo z užitkom uporabljal. Na voljo so v različnih velikostih, barvah in dizajnih, delijo pa se tudi glede na število in razporeditev sedišč, klopi in ležišč ali masažnih šob.

Preverite široko ponudbo na spletni strani, njihovi strokovnjaki pa vam bodo z dolgoletnimi izkušnjami pomagali najti najboljši masažni bazen za vaše potrebe.

Prejšnji članekA veste kakšne so letos cene gob? Za kilogram jurčkov tudi po 50 evrov …
Naslednji članekTo je razlog, da morate banane oprati takoj, ko pridete domov iz trgovine
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.