Krompir je nepogrešljiva sestavina v kuhinji. Je hranljiv, nasiten, vsestranski in priljubljen tako pri odraslih kot otrocih. Poleg tega obstaja veliko trikov, s katerimi lahko dosežemo boljše rezultate pri pripravi krompirjevih receptov. Razkrivamo trik, kako skuhati krompir in podariti ves njegov okus.
V čem je trik za dobro kuhanje krompirja?
Kis je izdelek, ki ga imamo vedno, pa naj bo to belo vino ali jabolčnik, ne sme manjkati v naši omari. Odličen je za okolju prijazno in učinkovito čiščenje ter lepotilne izdelke, vendar še vedno ne veste, kaj lahko naredi za vaš krompir. Kadar ima krompir večji delež škroba, je idealen (zaradi svoje mokaste strukture) za pripravo okusne kaše. Po drugi strani pa je trši krompir (voskaste teksture) idealen za pripravo pomfrija ali praženega krompirja. Vse, kar morate storiti je, da krompir kuhate 30 minut in po 15 minutah kuhanja dodate sol in malo kisa.
Kis krompirju na zunanji strani naredi tanko lupino, ki mu pomaga ohraniti obliko. Kateri koli kis boste uporabili, bo deloval! Ne pozabite, da ne dodate preveč, da preprečite grenak okus krompirja. Ena čajna žlička zadostuje za 4 ali 5 krompirjev. pH kisa preprečuje razgradnjo pektina iz krompirja.
Namesto kisa lahko uporabite tudi limonin sok. Zahvaljujoč tej metodi postane okus krompirja bolj intenziven. Vredno je poskusiti, saj je krompir z limoninim sokom zelo dobra kombinacija.
Urednik portala MojPrihranek