Čeprav se je piščančje meso podražilo, gre za še vedno enega najbolj prodajnih prehrambnih izdelkov. Po večini ga kupujemo v trgovinah, v plastični embalaži. Večina kupcev pred nakupom preveri rok uporabnosti, a tudi takrat se lahko včasih zmotijo.
Ena izmed uporabnic aplikacije TikTok je namreč delil kratek video z nasveti, kako preveriti, ali je piščančje meso res sveže, ne glede na to, kaj piše na embalaži. Njen video nasvet je hitro postal viralen. Zadeva je preprosta, pakiranega piščančjega mesa se dotaknete s konico prsta. Če je embalaža napihnjena in so v njej zrak in mehurčki, je to po njenih besedah znak, da meso ni sveže in da ga nikakor ne smemo kupiti.
@brittself20 Tip! #aldi #groceryshopping #groceries #meats #meatdepartment #wordofadvice #tipsandtricks #hacks #themoreyouknow
Omenjena tiktokerica tudi trdi, da je prisotnost zraka v embalaži znak, da je meso prehitro podleglo spremembi temperature, kar pravzaprav pomeni, da so v njem bakterije. Zato se je takšnim paketom treba izogibati, ne glede na datum, ki je napisan na paketu, pravi.
Kaj pa menite vi?
Dobronameren nasvet
Ljudje zavržemo ogromne količine hrane, ki včasih niti ni pokvarjena, največkrat zaradi pretečenega roka uporabe. V hladilnikih se vedno najde kak izdelek, ki mu je rok uporabe že potekel, a mogoče sploh ni pokvarjen. Kot je zaslediti, surova piščančja prsa po roku uporabe lahko hranimo v hladilniku še 2 dni, kuhana pa ostanejo 4 dni. No, če imajo slab vonj ali so sluzasta, jih zavrzimo.
Urednik portala MojPrihranek