Pistacija je eden bolj priljubljenih oreščkov, iz katerega lahko pripravimo najrazličnejše recepte. Eden najbolj okusnih je zagotovo torta, ki odlično izkoristi sladkobo pistacije. Uravnoteži jo kislost maline, sadeža, ki ga najdemo na številnih vrtovih. Kako pripraviti najboljšo torto pistacija-malina?
Torta pistacija malina, najboljši recept za okusno torto
Za kremo pistacija potrebujemo:
- 500 g stepene smetane
- 500 g mleka
- 200 g GOLD TOPGELA
- 150 g dekorja LINDI PISTACIJA
- 15 g aromata paste PISTACIJA 100 %
Priprava kreme pistacije: TOPGELU počasi primešamo mleko. Mešamo ves čas, da ne nastanejo grudice! Masi dodamo dekor LINDI PISTACIJA in pasto PISTACIJA 100 % in vse dobro premešamo. Stepeno smetano nežno primešamo masi iz TOPGELA.
Za sadni disk potrebujemo:
- 70 g GOLD TOPGEL
- 60 g vode
- 250 g dekorja MALINA
Priprava sadnega diska: V posodi zamešamo MALINA dekor, TOPGEL in vodo. Maso vlijemo v silikonski model premer 20 in ga damo v šoker, da disk zamrzne.
Torto lahko po želji okrasite z drobci pistacije, celimi pistacijami in svežimi malinami. Pa dober tek!
Najboljši okusi slovenske proizvodnje
Najboljše sestavine za torte boste našli pri Rokmarju, kjer poudarek dajejo na kvaliteti sestavin in enostavnosti priprave. Celotno ponudbo njihovih izdelkov najdete na njihovi spletni strani, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu.
Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.