V vročo čokolado lahko dodamo najrazličnejše sestavine, med najbolj pogostimi se znajde stepena smetana, cimet, kakav in sladkorčki. Kaj pa lahko še dodamo v ta priljubljeni napitek, da bi dosegli bolj nenavaden okus? Odgovore najdete v nadaljevanju!
Morska sol
Zakaj bi sol dodajal v sladko pijačo? Sol dejansko poudari sladkobo vroče čokolade in ublaži pretirano grenkobo temne čokolade. Poskusite dodati zgolj en ščepec in če vam bo okus všeč, dodajte še malo.
Chai čaj
Namesto mleka vročo čokolado naredite iz chai čaja. To je odlična izbira za vegansko vročo čokolado, če nimate radi rastlinskega mleka. Dodajte še stepeno smetano in uživajte v poslastici!
Pekoča paprika
Uporaba te sestavine sega v daljno preteklost, saj pekoča paprika dopolni grenak okus kakava. Začnite z majhnim ščepcem pekoče paprike, da preverite, če vam je okus sploh všeč.
Sladoled
Obožujete sladoled in ste naveličani čakanja na poletje? Kepico vanilijevega sladoleda dodajte v vročo čokolado, okrasite s stepeno smetano in uživajte v kraljevski pojedini.
Alkohol
V vročo čokolado lahko dodate najrazličnejše alkoholne pijače, od vina do viskija. Potrebna je le manjša količina, zato ne pretiravajte z dodajanjem te sestavine.
Najboljša vroča čokolada v Sloveniji
Najboljšo vročo čokolado pri nas najdete pri Chocomarju. Priprava je izjemno enostavna, končni rezultat pa gosta vroča čokolada kot v vaši najljubši kavarni. Celotno ponudbo vročih čokolad najdete na spletni strani Chocomarja, sledite pa lahko tudi njihovemu Facebook profilu, kjer boste našli inovativne recepte za uporabo vroče čokolade. Pa dober tek!
Podjetje Rokmar že 30 let proizvaja visokokvalitetne proizvode za izdelavo sladoleda in slaščic.