Gostilna Bučinek vas pričakuje s pristnimi koroškimi dobrotami

Gostilna Bučinek

Slovenska kulinarika je znana po svoji raznovrstnosti in pristnosti. Ena manj znanih je zagotovo koroška kulinarika, ki pa je tako okusna, da jo morate zagotovo poskusiti. Čaka vas v gostilni Bučinek, ki s tradicijo deluje že od leta 1834. Znani so po domačem in prijetnem ambientu, v svoji ponudbi pa imajo tako tradicionalne jedi kot koroške specialitete.

Posebnosti koroške kulinarike

V gostilni Bučinek vam lahko poleg tradicionalnih, klasičnih jedi ponudijo tudi mežerli, tradicionalno koroško jed, telečjo obaro z ajdovimi žganci, slastne telečje krače s pečenim krompirjem ali argentinske steake s kruhovo štruco. Za ljubitelje rib so na voljo ribje plošče z lignji in okusno zapečenimi postrvmi.

Poleg tega lahko pozimi poskusite jedi iz kolin in ržen kruh iz krušne peči. Za sladico pa vas čakajo skutin ali jabolčni študelj, sirovi štruklji z orehi in medom in tradicionalna koroška sladica – kvočevi nudlni.
Mize gostilne Bučinek

Spominski sobi Jožeta Tisnikarja in dr. Ljube Prenner

Gostilna Bučinek ponuja kar dve spominski sobi. Prva je posvečena znanemu in cenjenemu slikarju Jožetu Tisnikarju, ki je bil reden gost gostilne. V njegovi sobi si lahko ogledate njegove slike in harmoniko, ki jo je zaigral ob vsakem obisku. Ta priznan slikar je leta 1970 prejel tudi nagrado Prešernovega sklada.
Druga spominska soba pa je posvečena dr. Ljubi Prenner, ki je bila odvetnica. Zaradi njenega posebnega videza in oblačenja so jo klicali tudi striček. Poleg svoje odvetniške kariere se je ukvarjala tudi s pisanjem, bila je namreč avtorica prvega slovenskega kriminalnega romana.

Vlaganje v napredek

Gostilni Bučinek je napredek izredno pomemben, zato so izvedli naslednje ukrepe energetske in snovne učinkovitosti:

  • toplotno je bil izoliran zunanji ovoj stavbe;
  • izvedla se je zamenjava strešne kritine;
  • dotrajano stavbno pohištvo je bilo zamenjano z novimi, sodobnimi stekli s tro-slojno zasteklitvijo in vgradnjo senčil;
  • grelna telesa so se opremila s termostatskimi ventili in termostatskimi glavami;
  • izvedel se je prehod na ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode s pečjo na sekance;
  • vgrajeni so bili sistemi prezračevanja z rekuperacijo odpadnega zraka v restavraciji;
  • uvedel se je sistem koriščenja podtalnice za sanitarno vodo;
  • sanitarije za goste so se popolno obnovile;
  • vgrajene so bile varčne vodne armature in izvedeni drugi ukrepi varčevanja s pitno vodo;
  • izvedel se je prehod na razsvetljavo LED in avtomatski prižig svetil;
  • vgrajena je bila sončna elektrarna;
  • izvedel se je nakup opreme in uvedeni ukrepi na področju zmanjšanja količine in ločevanja odpadkov.

Tradicionalna domača hrana

Slastna domača hrana vas pričakuje v gostilni Bučinek, ki jo lahko najdete na naslovu Vodriž 6, 2381 Podgorje pri Slovenj Gradcu. Če želite rezervirati mizo, pokličite na telefonsko številko 02 885 82 22 ali pišite na elektronski naslov gostilna.bucinek@gmail.com. Koroška vas pričakuje!

oglasno sporočilo

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekVertikalne centralne prezračevalne naprave Mitsubishi Electric  
Naslednji članekVse umetne snovi med seboj niso enake
Katja Stojić
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.