Palačinke so priljubljene v več različicah, od katerih ima vsaka svoj recept, pa tudi svoje najljubše nadeve. Polnjene so skoraj z vsem – od marmelade pa vse tja do šunke, sira in gob. Popularna pa je tudi različica z ginom, ki ga zadnja leta večkrat vmešajo v hrano. Obljubljajo, da vam bo ta varianta priljubljene jedi izboljšala razpoloženje, zagotovo pa boste razveselili svoje prijatelje.
Kaj potrebujemo za pripravo mase?
Za maso dodamo 200 g navadne moke, jajce, dve žlici sladkorja in 250 ml gin tonika. Za pripravo mešanice v skledo dodajte moko, jajce, sladkor in ščepec soli ter vmešajte gin tonik.
Zmes mora biti gladka in enotna. Manjšo količino te mešanice vlijemo v ponev na srednji temperaturi in pražimo minuto ali dve na vsaki strani. Ponovite s preostalim testom.
Pripravite sirup
Za sirup potrebujemo 250 ml gin tonika, dve žlici sladkorja in limono. Gin tonik vlijte v ponev s sladkorjem in limoninim sokom ter segrevajte na nizki temperaturi nekaj minut, da zmes postane gosta. Odstranite z ognja. Slastno zmes dodajte palačinkam in uživajte.
Urednik portala MojPrihranek